Koffeintælling med UP Coffee app

Simon Blog Leave a Comment

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Jeg har testet Jawbones smarte app der hedder UP Coffee. Med den kan man eftersigende få dybdegående data om hvordan ens koffeinindtag affekterer ens søvn. Det er for mig super interessant data, især fordi jeg ikke føler jeg får den bedste søvn.

UP Coffee app forsideSuper nem koffein- og søvnmonitorering

Jawbone gør det utroligt let at monitorere og analysere sin søvn, sine søvnmønstre og ikke mindst søvnkvalitet ved at blande de to ting, Jawbone Up armbåndet og UP Coffee app’en. De to apps spiller rigtig godt sammen, da de er integrerede og sender data frem og tilbage til hinanden. Når der er data nok, laver UP Coffee en analyse, hvor den sammenligner dit koffeinindtag og data om din søvn fra Jawbone Up og finder ud af sammenhængen. Sover du dårligere hvis du drikker the lige inden sengetid eller er det colaen til aftensmaden, der ødelægger din søvn? Det får du svar på her.

Ikke kun kaffe

Modsat min forventning til app’en, tracker UP Coffee ikke kun koffein fra kaffe. Man kan vælge alt der indeholder koffein. F.eks. the, sodavand, chokolade, starbucks iskaffe og meget mere. Der er også mulighed for at vælge custom coffee, hvor man blot vælger hvor meget koffein man ca. har fået. Så der er fuld frihed og man får derved et retvisende billede. Jeg drikker f.eks. både kaffe og the, og næsten dagligt 1-2 cola zero dåser om aftenen. Det løber altsammen op.

UP Coffee app analyse af søvn og koffeinindtagData opdateres løbende

Så længe man husker at indtaste sit koffeinindtag, hvilket app’en minder dig om hver morgen, så opdaterer dataen og analyserne automatisk. Efter de første 10 dage, som er minimum for tracking af data før den kan analysere, stod der at der ikke var sammenhæng mellem mit koffeinindtag og min søvnkvalitet – der stod også at dette var yderst sjældent. Meget interessant! Ved anden analyse, nok også 10 dage senere, var resultatet dog anderledes. Der fremgik at min søvn bliver påvirket af mit koffeinforbrug, jo mere jeg drikker jo dårligere søvn. Det er ikke overraskende, men alligevel fedt at få et dybdegående og personaliseret indblik i.

Giver interessant know-how om kaffe og vaner

Udover at hjælpe dig med monitorering og at analysere dit koffeinindtag og søvnkvalitet, så kommer der jævnligt også interessante artikler om kaffe, koffein og vaner fra hele verden i bedste “Vidste du at?”-stil. Det er både ting som videnskaben finder frem til, men også indsigt i andre UP Coffee brugeres vaner. F.eks. stod der en dag, at danske UP Coffee brugere er blandt de der indtaster det højeste kaffeforbrug. Det passer meget godt med hvad man hører.

UP Coffee og Jawbone Up armbåndet analyserer dit kaffeforbrug og søvnmønster

UP Coffee kun til iOS – indtil videre

Jawbones UP Coffee app er indtil videre kun til iOS-enheder og kan hentes i AppStore. Men mon ikke de udvider med en Android-version også, eftersom deres apps til Jawbone og Jawbone Up24 (fitness tracker armbånd) begge fungerer både til iOS og Android telefoner? App’en er desuden også kun på engelsk, men det tvivler jeg på er et problem for de fleste. Jeg synes hvert fald det er fint.

Om indlæggets forfatter

Simon

Twitter Google+

Jeg er en gennemsnitlig fyr med meget stillesiddende arbejde og som prøver at få flettet gode vaner og moderat motion ind i en travl hverdag. Jeg bruger Jawbone Up3 til at holde mig oppe på mine personlige mål og for at give mig indsigt i min søvn og generelle sundhed. For mig virker det fantastisk!

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *