Min første måned med Jawbone Up24

Simon Blog 13 Comments

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Simon prøver Jawbone Up24Jawbone Up24 anmeldelse
Jeg er den lykkelige ejer af et Jawbone Up24 fitness tracker armbånd. Med det kan jeg måle alt lige fra mit aktivitetsniveau (skridt, motion, træning), til min søvn og kalorieindtag. Armbåndet og app’en giver mig et dybdegående indblik i min livsstil og forsøger hver dag at motivere mig til at forbedre den. Jeg har nu haft armbåndet i ca. en måned og vil derfor dele mine erfaringer med andre interesserede der måske overvejer om lige dét armbånd er det rette.

Motionstracking med Jawbone Up24

Up app til iOSJawbone Up24 kan tracke stort set alle former for motion. Først og fremmest fungerer den som en skridttæller og tæller alle skridt jeg foretager mig. F.eks. fandt jeg hurtigt ud af, at en almindelig arbejdsdag med stillesiddende arbejde kun kommer op på 2000-2500 skridt for hele dagen. Dvs. inkl. de skridt jeg tager til og fra arbejde, rundt i bygningen på arbejdet og supermarked-indkøbet på vej hjem. Det er ikke meget. Slet ikke når man læser, at det anbefales at man går 10.000 skridt dagligt for at have en aktiv livsstil. Men det er netop her et fitness tracker armbånd er genialt, da jeg med det kan optimere det. F.eks. er jeg begyndt at parkere min bil på den yderste parkeringsplads ved mit arbejde, så jeg skal gå lidt flere skridt (alt tæller!). Jawbone Up24 indeholder ligeledes en silent alarm, der minder mig om når jeg har siddet stille i 1,5 time. Jeg elsker den funktion, da den virkelig også er en øjenåbner for hvor meget jeg sidder stille. Igen kan jeg få lidt mere bevægelse ind i hverdagen.

Ift. motion kan armbåndet, der måler bevægelse, naturligvis ikke regne ud om der er tale om almindelig gang, styrketræning, løb eller cykling. Men med Up-appen kan man meget let indtaste hvilken type motion man har udført, hvor længe man gjorde det og hvad intensiteten ca. var. App’en udregner derudfra ens kalorieforbrug og den er faktisk korrekt. Jeg cykler ofte på motionscykel i min lejlighed og den indeholder også en kalorie-udregner – de var næsten det samme (2-3 kcal forskel).

Da Jawbone Up24 også fungerer med en lang række tredjepart apps, har jeg købt en wifi-vægt fra Withings. Den sender data om min vægt, fedtprocent og hjerterytme (hviletilstand) direkte til min Up-app. Det er altså virkelig fedt at kunne have alt samlet ét sted.

Mad og kalorietælling med Jawbone Up24

Monitorer dit kalorieindtag med Up app'enDet er frivilligt om man vil monitorere sit kalorieindtag med Jawbone Up24, men det er faktisk gjort utroligt smart og simpelt. Jawbone Up app’en har indbygget kalorietælling og indeholder både et mad-bibliotek som man kan søge i og meget mere. I mad-biblioteket kan man også finde alle de produkter som andre Up-brugere har indtastet tidligere. Derudover kan man selv indtaste noget, hvis ikke man kan finde varen. Den smarteste funktion i min optik er dog, at man kan scanne stregkoder på varer og så finder app’en selv alle de næringsmæssige værdier. Det er SÅ nemt! Efter det skal man blot vælge hvor meget man har fået af det og vupti. Så har man tracket sit kalorieindtag. Ligeledes er vandindtag næsten en one-click funktion, så det er også let at tjekke om man har fået vand nok. Det at tracke mad ville da være federe hvis man ikke skulle gøre det manuelt, men ift. hvad der er teknisk muligt nu, synes jeg at Jawbone har gjort det virkelig godt.

Søvntracking med Jawbone Up24

Jawbone Up app søvn og motionSøvnkvalitet er noget der ligger mig meget på sinde, eftersom jeg ofte er generet af larmende naboer om natten. Jeg bliver ofte vækket, eller jeg havde hvertfald en formodning om at jeg gjorde. Derfor er data fra Jawbone Up24 armbåndet også vildt interessant. Den monitorerer nemlig om hvor meget jeg sover, hvor ofte jeg vågner og hvordan min søvnkvalitet er. Og i mit tilfælde fik jeg bekræftet min anelser – jeg bliver vækket hver nat og har faktisk ikke haft en eneste nat hvor jeg ikke har været generet af noget. Det kunne godt være lys eller min kat der gør det også, men det er egentligt også sekundært. Dataen viser at der er forbedringspotentiale og det er virkelig noget jeg arbejder med nu hvor jeg har tal på min søvn. Det er super fedt. Den separate men tilhørende app Up Coffee monitorerer ligeledes mit koffein-indtag og analyserer med data fra Up-app’en hvordan det påvirker min søvn.

Konklusion

Det er nok næppe overraskende hvis du har læst hele dette indlæg, men jeg kan varmt anbefale Jawbone Up24. Den er helt sikkert på min personlige top 10 over bedste køb (sammen med bil, ejerlejlighed, iMac, iPhone og Nespresso-maskine) og jeg tror også sagtens den ville komme på din.

Jeg giver Jawbone Up24: 5 ud af 5 stjerner.

Vurdering: Motionstracking og motivering
100%
Vurdering: Søvntracking
90%
Vurdering: Tracking af kalorieindtag
85%
Om indlæggets forfatter

Simon

Twitter Google+

Jeg er en gennemsnitlig fyr med meget stillesiddende arbejde og som prøver at få flettet gode vaner og moderat motion ind i en travl hverdag. Jeg bruger Jawbone Up3 til at holde mig oppe på mine personlige mål og for at give mig indsigt i min søvn og generelle sundhed. For mig virker det fantastisk!

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Comments 13

 1. Jeg har også fået et JAW UP24, og er meget glad for det. Men jeg savner en manual, hvor man kan se, hvordan man får sat det forskellige ting op, som det kan. Hvor kan jeg finde det?

  1. Post
   Author
 2. Hej
  Prøver på denne måde at få svar på nogle ting ang. mit nyindkøbte jawbone.
  Er ikke nogen it ekspert så det er lidt svært at finde ud af at bruge armbåndet optimalt.
  1. Hvordan finder jeg ind til den funktion hvor man kan indstille armbåndet til at vække en i den lette søvn?
  2. Har prøvet at indstille armbåndet til at vibrere ( idle alert ) ex hver 15 min men kan ikke få det til at virke.
  3. Kan reminder funktionen ikke indstilles til at huske en på ex at drikke vand hver time?
  4. Er skridt og kalorietallene troværdige? Synes jeg har fået vældig høje tal her de første dage. Selvfølgelig positivt men er det nu troværdigt?

  Håber på hjælp og der dukker nok flere ting op!
  Tak

  1. Post
   Author

   Hej Birgit,

   1. Gå ind i UP-app’en og klik på armbånd-ikonet i øverste højre hjørne. Klik derefter på ‘Smart Alarm’ og indstil derfra hvilket tidspunkt + tidsrum du ønsker at blive vækket. Min er f.eks. oftest sat til 6:10 som alarm time og 10 minutter som ‘smart alarm window’, hvilket betyder den kan vække mig mellem kl. 6:00 og 6:20 afhængigt af hvornår det passer min søvnrytme bedst. Det fungerer rigtig godt synes jeg.

   2. Hos mig virker det fint. Jeg går ud fra du indstiller det inde under ‘Idle Alert’. Har du husket at sætte indstillingen til at være aktiv? (Enable Alert, over indstillingerne). Man fastsætter også et tidsrum, i mit tilfælde 8:00 til 17:00 – det kunne også være det der var indstillet forkert måske?

   3. Ikke hvad jeg ved af, nej. De reminders man kan opsætte er ikke nogen man kan få til at gentage sig mere end én gang pr. dag. Jeg kan se i Jawbones forum at flere har foreslået funktionen, måske det kommer i fremtiden. Det ville være en smart funktion.

   4. Jawbone er i flere tests blevet kåret til at være den mest pålidelige af de træningsarmbånd der er på markedet. Sammenlignet med hvad min iPhone 6 (der også har indbygget skridttæller) kommer op på, tror jeg helt sikkert at Jawbone Up24 er præcis. Min iPhone siger som regel det dobbelte, hvilket er helt urealistisk.

   1. Post
    Author
    1. Hej Simon
     Tak for dine svar, og vandappsen er nu installeret!
     Men synes nu stadig at Jawbones skridttæller må tælle forkert.
     Her til morgen har jeg allerede gået 1631 skridt!
     I går gik jeg: 11936 skridt
     I forgårs: 15718
     Og 14302 – 19279 osv
     Det er jo ikke fordi jeg er ked af antallet, men synes bare det ligger for højt.
     Ved jo godt, at hvis jeg har gået en lang tur, været i
     fitness osv vil tallet selvfølgelig ligge højt, men synes også at tallet ligger højt i dagligdagen. Men måske går jeg bare meget rundt

 3. Pingback: Fitnesstracker.dk – en af mine affiliate sider | Simon siger

 4. Hvordan tæller jawbone skridt og aktivitet? Jeg har en anden model som bruger armens bevægelser som tæller hvilket betyder at der ryger ca. 200 skridt på ved at stå foran spejlet og lægge makeup og sætte hår ( max 5 min.) – fedt nok, men ikke særlig præcis. Håber du kan svare, da jeg overvejer at skifte.

  1. Post
   Author

   Hej Lisbet.

   Jawbone Up24 benytter en avanceret algoritme for at analysere dine bevægelser og vurdere antal skridt. Den skulle eftersigende være meget præcis og man kan ret hurtigt finde forskellige tests på nettet der også bekræfter dette. Jeg finder den også selv meget præcis, men kan ikke udelukker at der ryger lidt ekstra i regnskabet ved anden form for aktivitet – der spørger den dog hvad man har lavet. F.eks. hvis man har løbet en tur, så kan man taste det ind (når den spørger) og så regnes det anderledes ud.

   Vh. Simon

 5. Hej
  Nu er det 2. gang jeg oplever at “lyset” forsvinder på mit jawbone24.
  Det vil sige at jeg ikke kan se om den står på dag eller nat.
  Første gang sendte jeg den bare ind til reparation og de sendte mig så et helt nyt. Nu er det så sket igen i nat det virkede i hvert fald ikke her til morgen.
  Har du hørt om det før og evt en ide til hvad jeg kan gøre ved det?
  Hilsen Tanja

  1. Post
   Author

   Hej. Det er ikke noget jeg selv oplevede med min Up24. Jeg vil råde dig til at kontakte Jawbone, måske de kan gøre noget.
   Alternativt kan du overveje Up2 eller Up3 hvor man ikke længere skal skifte til sleep mode, det registrerer den nemlig selv. Jeg har selv skiftet til Up3 og er virkelig glad for den!

 6. Jeg har en up2 som jeg egentlig er glad for, men den er begyndt at måle min søvn helt forkert. Det passer fint om morgenen, hvor den måler mellem 80 og 100%, men pludselig i løbet af dagen ændres tallet til langt over 100%. Den har endda været over 200%. Jeg kan se den oprindelige nattemåling når jeg scroller ned, men gennemsnit m.v. bliver jo helt forkert når det beregnes. Hvad kan jeg gøre for at få den til at tælle korrekt igen?

  1. Post
   Author

   Hej Anette. Prøv at skrive til Jawbones support. De har været gode til at svare på mine spørgsmål.
   Jeg vil dog tro at du skal nulstille den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *